Nepnieuws, wat moet je ermee?

06 juli 2024


Nepnieuws, wat moet je ermee?

Daar zit ik dan: uitpuffend naast baan 11 na weer een makkelijk gewonnen potje. Ik laat de mooiste ballen nog even op me inwerken als ik even verderop een gesprek opvang. ,,Wie zou dat zijn joh die Acey, misschien is-ie niet eens lid van Hiaten.’’ En direct erop: ,,En wie zegt dat hij kan tennissen? Misschien is het wel een enorme kneus.’’

Ja daar valt het kwartje, of moet ik langzamerhand zeggen daar valt de euro? Het dringt pijnlijk tot me door dat alles wat ik ben en wat ik doe vandaag de dag zomaar kan opduiken in het rijk der fabelen. Nepnieuws neemt hand over hand toe. Wie gelooft me als ik zeg dat ik Wim Bledon nog heb meegemaakt en waarom ga ik op deze site soms door het leven als ene Acey?

Eerst maar even direct over dat laatste: mijn allereerste trainer legde me – jaaaaren geleden – omstandig uit waar ik moest serveren om makkelijk door een game te glippen. Hard, 200 km per uur, en op een plek waar de tegenstander niet bij kan. Hij noemde dat in die tijd al een ace. Ik oefende een minuut of zes en had de slag te pakken. De volgende dag riep hij me al direct tegemoet: ‘Hé Acey’. Zo is het gekomen. Goed beschouwd is het antwoord op alle vragen over mij dus verdraaid makkelijk: als je iemand bij Hiaten een ace ziet slaan, ben ik dat….

Tja of ik kan tennissen? Er zijn momenten, ik geef het maar eerlijk toe, dat ik bijvoorbeeld bij een grand slam mensen bezig zie tegen wie ik het behoorlijk lastig zou krijgen. Dan vraag ik de volgende dag aan mijn huidige trainer: ‘Doe voor mij ook eens zo’n dropshot?’ Het antwoord laat zich raden: ‘Eh daar hebben we twintig trainers voor nodig en een jaar of tien’. Dus eerlijk is eerlijk: ik ben geen Nadal en zelfs geen Alcaraz.

Ik weet eigenlijk niet eens of het belangrijk is om op dit plekje de waarheid te deponeren. Als ik trots zeg dat ik hier en daar toernooien heb gewonnen en nog met een houten racket door het leven ging én de uitvinder ben van padel ja wie zegt dat het klopt? Mooi was het wel: het tennisveldje bij een vakantiepark was veel te klein en had een paar glazen wanden. Zó gingen we moedig via de wand slaan en noemden glastennis. Wist ik veel dat je dat wettig moet deponeren. Nepnieuws? Ik weet het niet meer echt niet.

Ik weet wel een ding anno nu: al is de waarheid nog zo snel, het nepnieuws achterhaalt haar wel.

Acey

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 761 0946

Sportpark Schildman

Reeweg 75F
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

KVK-nummer

40321294