Wijziging speelduur overdag en regels afhangen

31 maart 2024


Beste tennissers,

Nu het tennisseizoen weer officieel van start is gegaan en het weer zich ook snel van zijn zonnige kant zal laten zien, zal het snel drukker worden met vrijspelen. Om het voor iedereen soepel te laten lopen, volgen hieronder enkele aanpassingen en aandachtspunten met betrekking tot het afhangen van de banen.

Wijziging speelduur overdag
Vanaf 1 april a.s. zullen de afhangtijden overdag en ’s avond gelijk worden, zodat een enkelpartij ook overdag 30 minuten kan afhangen en een dubbel 45 minuten (i.p.v. standaard 60 minuten). Uiteraard kun je na de afgehangen tijd gewoon doorspelen op de baan die je hebt afgehangen, zolang niemand anders diezelfde baan afhangt of opnieuw afhangen.

Afhangen van banen
We hebben opgemerkt dat het afhangen niet altijd goed gaat. Daarom volgen hieronder nog even kort de regels:

- Je kunt maximaal 1 uur van tevoren een baan reserveren via de KNLTB Clubapp op je telefoon of via de website;
- Je mag alleen een baan afhangen met de namen van mensen die daadwerkelijk op de baan staan;
- Als je gaat dubbelen, hang je een dubbel af zodat je 45 minuten speeltijd hebt. Het is dus niet de bedoeling dat je 2 enkelpartijen achter elkaar afhangt, zodat je 60 minuten speeltijd hebt;
- Hang de baan af die het eerste beschikbaar komt. Je kunt in de app of op het scherm in de hal zien welke baan het eerste weer beschikbaar is. Hang die baan af;
- Ben je op het park aanwezig als je een baan afhangt? Kijk dan eerst even of er een baan beschikbaar is en hang dan de beschikbare baan af.

We wensen jullie allemaal veel tennisplezier en gezelligheid!

Het bestuur

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 761 0946

Sportpark Schildman

Reeweg 75F
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

KVK-nummer

40321294