VERRASSING: EEN VLAGHIJSER DRIE JAARTEGELS

27 maart 2022


Vanaf half elf was het clubhuis open en stond de koffie met de traditionele mega mergpijpen, geschonken door Bakkerij Van der Spoel, klaar. Hiaten heeft 3 jaar moeten wachten op de dag dat het tennisseizoen weer officieel geopend kon worden - door de coronapandemie was dat voor het laatst in 2019. Volgens een jarenlange traditie gebeurt dat met het hijsen van de verenigingsvlag door een Hiaten-lid die zich op bijzondere wijze voor de vereniging verdienstelijk heeft gemaakt.  

Klokslag 11:00 uur was er een openingsspeech door voorzitter Menno van der Plas, waarin hij in het kort aangaf dat een officiële opening van het tennisseizoen van een tennisclub waar je 365 dagen van het jaar kan tennissen toch in ere gehouden moet worden.  

Voordat de voorzitter bekend ging maken wie dit jaar de eervolle taak had om de vlag in top te mogen hijsen werd Rosalie de Paepe, kon niet op de laatste ALV aanwezig zijn, alsnog met een attentie en een mooi boekte bloemen bedankt voor haar jarenlange vrijwilligerswerk als lid van de jeugdcommissie en de laatste 5 jaar verantwoordelijk voor de ledenadministratie.  

“Wij zijn door de Coronapandemie in 2020 en 2021 niet in staat geweest om een Hiatenlid de verenigingsvlag in top te laten hijsen en dus ook geen jaartegeltje aan de muur van het clubhuis. Twee bordjes met de naam Corona vind ik geen alternatief”; aldus de voorzitter. “Daar hebben wij een mooie oplossing voor gevonden. Met terugwerkende kracht komt er een jaartegeltje 2020 met de naam van Hans Stok. Hans is een trouw Hiatenlid en sinds jaar en dag sponsor van Hiaten, waarvan vele jaren de sponsor van het Hiaten Open Jeugdtoernooi. Daarnaast was hij niet te beroerd om als DJ bij Hiaten op te treden. Op het bordje 2021 komt de naam te staan van André van de Merwe. Op de laatste ALV  uitvoerig bedankt voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk met als mooie nabrander een naamsvermelding op de tegeltjeswand van het clubhuis.  

En nu de vlaghijser van 2022. Een persoon die in de afgelopen jaren haar sporen voor Hiaten meer dan verdiend heeft. Al jaren de spil rondom het team dat tijdens de voorjaarscompetitie de maaltijden verzorgde en dit ook in 2022 weer gaat doen. Een vrouw die niet te beroerd is om daar waar nodig een helpende hand toe te steken en haar laatste kunstje was de trekker van het project “ Renovatie terras naast clubhuis”.
Inmiddels heeft iedereen kunnen zien hoe mooi dit is geworden. De naam “Eyecatchter van het tennispark” is volkomen terecht.
Onder luid applaus van de vele aanwezigen mocht Marion Reijmers een gloednieuwe Hiatenvlag in top hijsen – de oude was tot op de draad versleten.     

Hiaten is klaar voor het nieuwe verenigingsjaar 2022. Caroline van den Houten en Karin le Hen voegden de daad bij het woord en gaven om 11:30 uur het startsein voor het  “Openingstoernooi 2022”.   

FOTOVERSLAG OPENING TENNISEIZOEN

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 761 0946

Sportpark Schildman

Reeweg 75F
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

KVK-nummer

40321294