STIJGENDE LASTEN TENNISVERENIGING

25 januari 2023


Door de financiële resultaten van het verenigingsjaar 2021/2022 is het beeld “Hiaten een rijke vereniging” gekanteld; aldus de penningmeester tijdens de presentatie van het financieel jaarverslag.     

Maandag 23 januari hield Hiaten haar jaarlijkse Algemene ledenvergadering, de vergadering waar het bestuur aan de leden financiële verantwoording aflegt over het afgelopen jaar en de begroting voor het nieuwe jaar presenteert. De opkomst was 7% van de stemgerechtigde leden, een herkenbaar patroon van de afgelopen jaren.  

Financieel jaarverslag 2021/2022
De eerste maanden van 2022 begon met de afbouw van de lockdown, waardoor weinig baromzet en veel barartikelen ‘over-de-datum’, die niet verkocht konden worden en in de vuilcontainer verdwenen. Net als veel andere sportverenigingen ontkwam Hiaten niet aan de nadelige effecten van de economische recessie, zoals energieprijzen, inflatie en onderhoudskosten.  

Begroting 2023
In financieel opzicht wordt 2023 een verenigingsjaar waar we de broekriem moeten aantrekken en niet direct noodzakelijk projecten tijdelijk parkeren; een nieuwe bar in het clubhuis en renovatie douche- en toiletruimten.  Daarnaast moet, na ongeveer 7 jaar niet, de contributie door de stijgende kosten en inflatie worden verhoogd. De vergadering ging akkoord met een verhoging van 10% voor senioren , jong senioren en junioren. Voor de aspiranten en pupillen is er een verhoging van €5, te lezen als bijdrage competitie, voorheen apart berekend. Zouden we de actuele inflatiecorrectie hanteren dan zou dat neerkomen op een verhoging van 15%. Vooralsnog hebben we geen directe zorgen maar goed monitoren van de inkomsten en uitgaven blijft geboden.  

Verkiezing bestuursleden
Bij agendapunt “Verkiezing bestuursleden” hebben we afscheid moeten nemen van Mark en Nathalie van der Poel. Mark had ‘Tennis en jeugd’ in zijn portefeuille en Nathalie ‘Toernooien’. Een echtpaar dat, naast een drukke baan en gezin, veel energie in de vereniging heeft gestoken. Nathalie is jarenlang de motor geweest van het zeer succesvolle “Open Tennis Wintertoernooi” – met dit jaar 300 inschrijvingen wordt dit haar laatste wintertoernooi. De voorzitter sloot dit agendapunt af met de mededeling dat 2023 zijn laatste jaar wordt als voorzitter , hetzelfde geldt voor de secretaris. Het zal een hele klus worden om daar vervangers voor te vinden. Benoemd en toegetreden tot het bestuur is Sander Brouwer met het (nieuwe) aandachtsgebied ‘IT-automatisering’. Sander is de 3e generatie van de familie Brouwer in een bestuursfunctie bij Hiaten;
1e generatie: Rob Brouwer
2e generatie: Dirk en Erik Brouwer
3e generatie: Sander Brouwer  

Rondvraag
Tot slot van de korte rondvraag vroeg oud-voorzitter Huib Alblas het woord. Hij bedankte het voltallige bestuur voor haar inzet en enthousiasme, in het bijzonder penningmeester Richard Boer voor zijn inzet en kennis. Huib vond het jammer dat de jongeren, vanavond niet aanwezig, niet enthousiast zijn te krijgen voor vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Terwijl er juist nu bijzonder veel behoefte aan is.  Hij wenste het bestuur veel succes en gezondheid voor het nieuwe jaar  

Sluiting
De voorzitter sloot, na en 1½ uur vergaderen, af met de teleurstellende constatering dat de aanwezigen hoofdzakelijk bestonden uit vrijwilligers en enkele reguliere leden.  

Zoals bij veel vergaderingen werd er onder het genot van een drankje nog na-vergaderd over onbesproken onderwerpen. 

bloemen

vergadering

 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 761 0946

Sportpark Schildman

Reeweg 75F
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

KVK-nummer

40321294