NEVER A DULL MOMENT

27 mei 2023


Voor het bestuur van een levendige vereniging is er tijdens een verenigingsjaar eigenlijk nooit eens een saai moment. Soms verlang je daar wel eens naar, maar aan de andere kant houdt het je alert en betrokken.  

Vanaf het begin van dit jaar heeft het bestuur alle zeilen bijgezet om de exploitatiekosten te drukken en de leden hierover met regelmaat geïnformeerd. We hebben de leden zelfs een tijdje letterlijk in de kou laten zitten, door de verwarming niet hoger dan 17 te zetten. Gelukkig zijn de energiekosten inmiddels weer terug op normale niveaus mede dankzij een zachte winter. De inmiddels geïnstalleerde slimme thermostaat mag daarom ook weer wat aangenamer worden ingesteld.  

Het bestuur en de jeugdcommissie kregen op tennis- en jeugdgebied meer en meer last van een tekort aan vrijwilligers. Gelukkig heeft Wouter Standaart aangeboden zich met zijn nieuwe tennisschool te willen bemoeien met de jeugdcommissie en hebben we Dirk van den Brink bereid gevonden om zich interim in het bestuur bezig te houden met tenniszaken en met het zoeken naar opvolging voor de technische commissie. Ook zal hij zich breder inzetten om samen met het bestuur te kijken naar een nieuwe structuur mede met het oog op de vervanging van de voorzitter aan het einde van dit jaar. De vrijkomende vacature voor de secretaris zal intern binnen het bestuur worden opgelost, Het nieuwe seizoen begon met het hijsen van de vlag door een van onze cluboudsten Huib Alblas. Net daarvoor werd het ‘Open Jeugdtoernooi’ georganiseerd, gevolgd door de start van de competitie met maar liefst 26 teams. Nu staat het ‘Open Toernooi’ met het thema ‘Tropical Hiaten’ voor de deur, waar ons een vol programma met activiteiten te wachten staat. Nog steeds georganiseerd door een groep enthousiaste leden. We zijn onze vrijwilligers enorm dankbaar voor hun inzet.  

Het clubhuis wordt momenteel weer van een fris kleurtje voorzien, zodat dat er de komende jaren ook weer tegen kan. Verzoek van de onderhoudsploeg en beheer om de nieuwe verflaag netjes te houden en geen posters met plakband op te hangen op ramen en deuren. Dit is al vele malen onder de aandacht gebracht maar door het grote verloop van steeds weer nieuwe enthousiaste vrijwilligers, brengen we het nog maar een keer onder de aandacht. Alles blijft dus netjes georganiseerd maar verder zijn we ook gewoon een vereniging waar zaken fout blijven gaan, of althans die blijvend aandacht verdienen, waaronder de bardiensten, afhangen, communicatie, blokkeren passen, enzovoort. Altijd ligt onze focus hierop maar nooit krijgen we het echt goed voor elkaar en kunnen we nooit voor alle leden individueel maatwerk leveren. Laten we daarom met zijn allen begrip hebben voor de vrijwilligers die absoluut het goede voor hebben met de vereniging, maar die soms ook fouten maken. Het blijft vrijwilligerswerk.  

Mag ik jullie een fijn verloop van het nieuwe seizoen wensen en tot snel op de tennisbaan, als eerste bij het 'Open Toernooi" !  

Met vriendelijke groet,  
Menno van der Plas 

tropical hiaten

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 761 0946

Sportpark Schildman

Reeweg 75F
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

KVK-nummer

40321294