LANG NIET ALLES GAAT FOUTLOOS

05 september 2022


De clubkampioenschappen luiden zoals ieder jaar het einde van het zomerreces in. Dit jaar viel dat helaas samen met een nieuw open toernooi bij Topspin, waardoor we wat minder aanmeldingen hadden dan voorgaande jaren. Er zijn vast meer redenen te bedenken waardoor er minder aanmeldingen waren maar aan het enthousiasme of aan het programma heeft het zeker niet gelegen en al helemaal niet aan het mooie weer. Het was weer een geweldig gezellig toernooi, met bijna iedere dag een leuk avondprogramma dat goed bezocht werd. Heerlijke lange middagen en avonden op het mediterrane terras onder de platanen, muziek van zangeressen en DJ's, lekkere hapjes, cocktails en wijnen, een pubquiz en uiteraard leuke wedstrijden om te spelen en naar te kijken, allemaal mogelijk gemaakt en super verzorgd door de toernooicommissie, die we langs deze weg hiervoor enorm bedanken. Aansluitend afgelopen weekend de clubkampioenschappen voor de jeugd, die ook een succes was met dank aan de jeugdcommissie.  

Ook bij onze mooie vereniging gaat lang niet alles foutloos, maar we doen met z'n allen in ieder geval ons best om er iets moois van te maken voor onszelf én voor elkaar. Met zoveel enthousiaste vrijwilligers krijgen we dat toch steeds maar weer mooi voor elkaar. Dat de banen er perfect bij liggen, het clubhuis schoon is, de bomen en het gras gesnoeid zijn, de ledenadministratie en de financiën kloppen en ga zo maar door. Onze vrijwilligers, de commissies en het Bestuur zijn ook maar mensen en zijn soms ofwel door eigen gebreken, maar vaak ook door gebreken van anderen met handen en voeten gebonden. Ondanks dat we ons best doen, gaat er soms ook best eens van alles mis. Maar het meeste gaat goed! Jammer genoeg hoor je vaak om je heen wat er allemaal mis is. Bij een kleine groep leden heerst soms een wat negatieve lading. Leden die al vele jaren lid zijn en dus vaak verwijzen naar het verleden waarin alles beter was. Dat vind ik jammer. Als rasoptimist zie ik namelijk altijd alles graag in een positief licht. De zaken die fout gaan moeten opgelost worden, daar werken we continue aan. Niet altijd meteen zichtbaar, maar achter de schermen wordt veelal aan oplossingen gewerkt.  

Pinkassa's die niet werken, is een groot zichtbaar probleem. Dat is niet dezelfde dag opgelost en kan soms even duren. Als tennisvereniging zijn we niet alleen afhankelijk van leden maar ook van leveranciers, die op hun beurt weer te maken hebben met personeelstekorten, materiaaltekorten en prijsstijgingen. We leven op dit moment even in een rare wereld, waar we allemaal mee om moeten zien te gaan. Een beetje inlevingsvermogen wordt daarom op prijs gesteld.  

De bardiensten invullen en coördineren is al jaren een probleem en heeft zich nu meester gemaakt van de situatie waarin het voor kan komen dat het clubhuis zelfs soms gesloten moet worden. Dat is niet de schuld van de bardienst coördinator, maar van de leden zelf. Maar liefst 200 leden hebben hun dienst voor dit jaar (nog steeds) niet ingevuld. Door de corona perikelen van de afgelopen 2 jaar werd er coulant omgegaan met het invullen van bardiensten, waardoor er een soort houding is ingeslopen bij deze 200 leden van "het maakt niet uit mijn tijd komt wel". Die is nu dan ook gekomen. We gaan deze leden nog 1 kans geven om de bardienst in te vullen of af te kopen, waarna de passen geblokkeerd worden. Als Bestuur hebben we afgelopen week de taak op ons genomen om nieuw beleid te maken voor de bardiensten en de coördinatie daarvan. Het zal dan geen onderdeel meer zijn van Team beheer, die zich nu kan concentreren op alles wat op en rond het clubhuis gebeurt. Het bestuur zal een beroep gaan doen op een grotere groep leden die zich met de coördinatie en het invullen van (betaalde) diensten zal bezighouden. Dit moet een enthousiaste club worden, waarbij het geen last moet zijn maar een lust, een feest om dit met z'n allen te organiseren. Hoe dit gestalte wordt gegeven moet nog verder uitgewerkt worden, maar we zijn zoals altijd positief gestemd dat dit gaat lukken.  

Het is het gehele jaar door een komen en gaan van actieve leden, leden die naast de tennis zich ook inzetten voor randactiviteiten van onze vereniging. Telkens als we denken de zaak op poten te hebben, dan wordt er weer aan gezaagd. Aderlatingen binnen het Bestuur bijvoorbeeld voor volgend jaar op tennisvlak, waarbij we 2 bestuursleden moeten gaan vervangen. Inmiddels hier ook alweer opvolging voor weten te vinden. Rest ons nog een nieuwe VCL (vereniging competitie leider) te vinden. Als je dat leuk lijkt, meld je dan bij ons aan. Vele handen maken licht werk dus bij ons opereert niemand alleen. Taken kunnen verdeeld worden over meerdere leden die ieder een deel van deze taak op zich neemt.  

Vorig jaar hebben we in ons meerjarenplan onze visie over padel opgenomen, waarin we onderbouwd besloten hebben niet, net als meerdere andere tennisverenigingen, in te gaan zetten op padel en juist tennis als onze 'core business' te zien. Nooit gedacht dat padel zo'n enorme vlucht zou nemen het afgelopen jaar, waardoor we wellicht onze visie alweer moeten aanpassen. Wij zijn er voor onze leden en zitten er niet voor onszelf. Vele leden hebben zich de afgelopen maanden informeel uitgelaten over padel. Wij zijn niet doof en zitten zeker niet in een ivoren toren. We luisteren naar alle leden, eenlingen en groepen en zullen het onderwerp ten derde male onder de aandacht brengen zonder hier op korte termijn uitspraken over te doen.  

Al met al bruist onze vereniging en zijn we altijd in de weer om er het beste van te maken.  

Een hele fijne nazomer gewenst!    

Met vriendelijke groet,  
Menno van der Plas   

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 761 0946

Sportpark Schildman

Reeweg 75F
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

KVK-nummer

40321294