HIATEN WORDT ROOKVRIJ

15 december 2021


Beste Hiaten leden,  

Vanaf 01-01-2022 richt T.V Hiaten zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons tennisterrein, in navolging van vele andere tennis- en sportverenigingen, ook rookvrij gaan maken. Hierbij komen wij overigens ook tegemoet aan de wens van de groenploeg, die al een paar jaar pleit voor een rookvrij terrein. Zij zijn bijna niet meer te motiveren om de diverse peuken op ons tennisterrein op te (blijven) rapen.  

Waarom op weg naar rookvrij?
Veel sportterreinen zijn al overgegaan tot rookvrije gebieden. Zien roken, doet roken. Diverse sportverenigingen voeren al enkele jaren een rookvrij beleid en zij zijn daar meer dan tevreden over. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Daarnaast is het al jaren een doorn in het oog van onze groenploeg, die ons terras en park graag strak en schoon willen houden. Als laatste wordt deze maatregel door de Gemeente Hendrik Ido Ambacht gestimuleerd. Reden voor ons om ook Hiaten langzaam naar een rookvrij tennispark te gaan inleiden.  

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie. Zij willen alle sportverenigingen in Nederland dan ook stimuleren om naar een rookvrije generatie te gaan werken. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.  

Wat verandert er?
Vanaf 01-01-2022 zijn wij rookvrij. Let wel: Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen, in de partytent, of buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Let op! Er is een plaats voor de rokers onder de partytent, dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als T.V Hiaten onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven! Daarnaast willen we graag nog lang gebruik kunnen maken van de diensten van onze groenploeg en tegemoet komen aan het verzoek van de gemeente.  

We hopen dat je je, net als TV Hiaten, sterk maakt voor een gezonde en schone omgeving voor onze (jeugd)spelers en bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner hen aan het nieuwe beleid waarbij er nog wel gerookt mag worden, maar dan uitsluitend in de partytent en het dringende verzoek geen peuken meer op de grond te gooien. Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via [email protected]

Met vriendelijke groet,

Bestuur TV Hiaten 

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Rinus Zonruiter 21-12-2021 22:17

Is de volgende stap geen alcohol, patat en snacks

avatar
Rinus Zonruiter 21-12-2021 22:12

Is de volgende stap ook alcohol vrij en geen patat en snacks

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 761 0946

Sportpark Schildman

Reeweg 75F
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

KVK-nummer

40321294