EEN DROPSHOT IS MAKKELIJKER

11 januari 2021


Beste tennisvrienden,

Allereerst van deze kant het allerbeste voor iedereen in het nieuwe jaar en dat we maar veel tennisplezier mogen hebben!

Als (hoofd)trainer van deze prachtige club is mij gevraagd om zo nu en dan een stukje te schrijven over mijn bevindingen op en naast de baan. Leuk idee! Al is het voor mij makkelijker om een dropshot te slaan -; We doen ons best!

Wat zitten we in een rare tijd! Eerst in een lockdown zonder tennis, daarna trainingen in kleine groepjes en zonder ouders of publiek op het park. Clubhuis is al dicht sinds maart vorig jaar…. Het is allemaal zo anders dan dat we gewend zijn. Hopelijk mag snel weer alles op de manier van voor Covid-19. Gelukkig kunnen we nog wel onze favoriete sport uitoefenen. De trainingen t/m 17 jaar mogen gewoon doorgaan en bij de volwassenen zijn we met maximaal 2 personen op de baan exclusief de trainer.

Qua evenementen is het ook rustig op dit moment. En dat begrijpen we natuurlijk. Neemt niet weg dat we het missen én dat we het draaiboek al klaar hebben voor als het straks weer allemaal mag! Zo zijn we op dit moment bezig met de jeugdcommissie om de competitieteams goed in te delen en bij de KNLTB in te schrijven. De club heeft gelukkig heel veel jeugd die traint en ook competitie speelt.

We proberen altijd iedereen in een voor hem/haar zo leuk en goed mogelijk team in te delen. Plezier staat voorop bij Hiaten! We hebben op dit moment ook een jeugdselectie die bestaat uit 11 enthousiaste kids. Deze groep traint 3 keer in de week. Sommigen privé, als duo en/of in groepsles. Op de zaterdagochtend komt deze selectie bij elkaar en trainen we anderhalf uur met een stukje conditietraining erbij. Daarnaast wordt er door deze groep wekelijks vrij gespeeld. Hier wordt er afgesproken via de ‘Vrijspelen whatsapp groep’.

We verwachten hier ook wat meer van de kids en het is echt heel leuk om dit te begeleiden; het plezier straalt ervan af bij hen. Laten we hopen dat zij snel hun vorderingen in de toernooien kunnen laten zien. We zijn met het trainersteam van Maximus Tennis 6 à 7 dagen in de week op het park. Vaak met 2 trainers, maar er zijn ook momenten dat we in de middag met 4 of 5 trainers op de baan staan. We maken aardig wat uren op de smashcourt banen en ik wil dan ook gelijk een groot compliment geven aan de vrijwilligers voor het baanonderhoud. De banen liggen er altijd piekfijn bij! 

Sinds vorig jaar hebben we een schitterend nieuw ballen/materiaal ruimte tot onze beschikking. Dit werkt erg fijn, en zeker nu het clubhuis dicht is, kunnen we hier ook een lekker bakkie koffie/thee maken.

De voorjaarscompetitie komt er ook weer aan en ikzelf speel hierin mee met het herenteam op de zaterdag. Het blijft nog steeds heerlijk om een goede (dubbel)pot te spelen en daarna met het team te genieten van een lekker koud biertje! Daarnaast vind ik het dan ook zeker leuk om leerlingen te zien strijden op de baan. Zodra het RIVM het weer toestaat, hopen we supporters voor jong en oud ook weer te mogen begroeten, heel graag tot dan!

Wouter Standaart

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 761 0946

Sportpark Schildman

Reeweg 75F
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht