Een betere maat!  

01 maart 2024


Een betere maat!  

Tja, ik heb het niet bepaald op onbescheiden gedrag.  Daar hebben al genoeg mensen op deze aardkloot last van. Maar vandaag ontkom ik er even niet aan: in die vele jaren dat ik nu in dubbels glorieer was ik altijd de beste, de aangever, de topper, de tacticus, de vechter, de kanjer. Zó dat moest even.  

Maar nu komt het: ik heb onlangs een maat naast me gehad die zowaar nóg meer inzicht had, nog meer punten scoorde en zelfs mij af en toe om mijn nummer zette. Ik dacht in een flits ‘het moet echt niet gekker worden’.  Zeker, we wonnen, maar eerder ondanks mij dan dankzij, zoals het jaaaaren was. 

Nee nee, ik onthul geen naam hier want wie weet hebben in het verleden wel meer mensen (ten onrechte trouwens) gedacht dat ze beter waren. Ik zag hem pas nog zelfs op het ABNtoernooi. Op de tribune trouwens, maar dit terzijde.  

Lepe ballen, treffende opmerkingen naar de overkant, subtiele vals-tel-momenten mijn maat had het allemaal! Hij serveerde zelfs tegen de wind in, wat mij eigenlijk altijd al minder goed bevalt. Ik heb mijn hele leven wind mee gehad.  

Er spookt sinds deze barre wedstrijd zo ontzettend veel door mijn hoofd.  Ben ik niet zo goed meer? Is het zo erg dat een ander beter is? Is het moment van de grote break aangebroken? Moet ik me verzoenen met een gezapige bijrol? Vragen vragen vragen. 

En toch is het antwoord te simpel voor woorden: dubbelspel is onbetwist een teamsport, die totaal geen moment gaat over de vraag wie van de twee beter is.  Welnee, je mept tot je een ons weegt, haalt ballen die eigenlijk voor je maat waren en andersom en je houdt je opwekpraatje als de zoveelste banaan is gescoord tijdens een pauze.  ‘We kunnen het! Wat staat er nou eigenlijk aan de overkant?’ En al die vleiende teksten spreek je zo helder uit dat de tegenpartij de knikkende knie niet langer kan verbergen. Een goede dubbel is veel meer dan een doorsnee tweetal, een dubbel is een veelvoud van twee enkeltjes.  Kort en goed: ik ga vrolijk verder en ben wat vaker in de schaduw van mijn nieuwe held te vinden…. 

Acey   

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 761 0946

Sportpark Schildman

Reeweg 75F
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

KVK-nummer

40321294