DION WESTERKAMP STELT ZICH VOOR

17 oktober 2021


Hoi tennisvrienden,

Als trainer van Maximus Tennis bij Hiaten is mij gevraagd een stukje te schrijven voor de website. Leuk!
Mijn naam is Dion Westerkamp, ben trainer bij Maximus tennis en geef op dinsdag tot en met zaterdag tennisles bij Hiaten aan de jeugd en volwassenen. Op maandag verzorg ik als trainer van Maximus tennislessen bij een tennisvereniging in ’s Gravendeel. Het winterseizoen is net van start gegaan en iedereen is weer enthousiast begonnen aan de wintertrainingen. De trainers hebben er weer zin in en gaan er alles aan doen om de lesnemers zich op de juiste manier te laten ontwikkelen.

Ikzelf ben met tennissen begonnen bij Hiaten toen ik 8 jaar oud was. Wat ik nooit meer zal vergeten is een van de mooiste toernooioverwinningen die ik behaald heb op de clubkampioenschappen in de jeugd t/m 18 jaar. Wat me het meest is bijgebleven is dat ik de beste was in mijn leeftijdscategorie op de club waar ik begonnen ben?! Hiaten springt er als tennisvereniging uit omdat ze altijd goede inzet toont voor de jeugd. Een mooi voorbeeld hiervan is de tennis- en chillavond die afgelopen zomer op vrijdagavond meerdere keren georganiseerd werd voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar. De jeugd is de toekomst van Hiaten.

Mijn doel als tennisleraar is; uit iedereen het maximale eruit halen en iedereen op zijn of haar eigen niveau het hoogst haalbare laten bereiken op zowel technisch als tactisch vlak. Mijn persoonlijke doel is om mezelf als tennistrainer te ontwikkelen op alle gebieden en samen met Wouter bij Hiaten hoofdtrainer te worden. Daarmee hoop ik ook Hiaten te mogen blijven helpen om zich steeds verder te ontwikkelen.

Aan het einde van de zomer heb ik veel proeflessen gegeven. Altijd bijzonder leuk om te doen, want vaak is er nog enige ‘twijfel’ of dit voor hem of haar wel de geschikte sport is. Mijn antwoord daarop is dan altijd: “Tennis is voor iedereen! Jong en oud, iedereen kan het leren.  

De herfstcompetitie is alweer enige weken in volle gang. Na een jaar bijna geen wedstrijden gespeeld te hebben, zijn alle competitieteams weer blij dat ze wedstrijden mogen spelen. Persoonlijk vind ik competitie altijd heel erg gezellig en heel leerzaam. Vooral voor de jeugd is het belangrijk dat ze meedoen en dan zie je dat ze in een paar weken tijd zoveel beter zijn geworden en het tennisspel beter snappen! Ze leren te kijken hoe een tegenstander speelt en denken vervolgens meer na over hoe een wedstrijd (het beste) gespeeld moet worden. Dan zijn wedstrijden nuttig en onmisbaar voor een snellere ontwikkeling.

Zelf speel ik op zaterdag in het eerste herenteam van Hiaten, samen met Wouter Standaart, Ruben Zandee, Arnoud Standaart, Colin Standaart en Pim van der Zouwen, in de hoofdklasse en op het moment van schrijven staan we bovenaan!

Voor nu wens ik alle competitieteams veel succes met de laatste wedstrijden en hoop jullie snel weer te ontmoeten op onze mooie tennisclub Hiaten!

Sportieve en enthousiaste groet,
Dion Westerkamp Maximus Tennis 

dionne westerkamp

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 761 0946

Sportpark Schildman

Reeweg 75F
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht