CREATIVITEIT EN FLEXIBILTEIT

30 maart 2021


Het winterseizoen loopt ten einde en we zijn alweer volop bezig met de indelingen voor het nieuwe seizoen dat start in de week van 6 april. Gelukkig mogen we weer puzzelen zeg ik altijd, er is weer heel veel animo voor de tennislessen en uiteraard proberen we altijd iedereen in te plannnen.

Dat inplannen van lessen vraagt om creativiteit en flexibiliteit van verschillende kanten. Afgelopen seizoen hebben we met de tennislessen aanpassingen moeten doen in de lesgroepen voor volwassenen met 4 personen. Dit werd een duo-les om de week. Nu, in verband met de nog geldende avondklok, hebben we de lessen allemaal een half uur naar voren gehaald en het laatste uur van 21 tot 22 uur hebben we naar zondag overdag kunnen plannen. Iedereen werkte hier heel fijn aan mee en de lesoptie zondag is daardoor ook gelijk erg goed bevallen. Dat geeft weer mogelijkheden voor het komende seizoen! De afgelopen weken hebben we ook weer verschillende proeflessen mogen geven, aan jeugd en volwassenen. We doen dit voor mensen die nog niet zeker weten of tennis wel de sport is voor hen. Zo kunnen zij ervaren hoe het is op de baan en geven wij informatie over de vereniging en tennislessen. Vanzelfsprekend proberen wij met ons trainersteam deze newbies’’ volop te enthousiasmeren en uiteraard over die drempel te krijgen. In de meeste gevallen is dit een succes. Op het moment van dit schrijven staat de teller op 784 leden… óp naar de 800!

In verband met de huidige maatregelen en daarmee de sluiting van de tennishal Topspin Centre in Zwijndrecht, waar wij met Maximus Tennis ook de lessen verzorgen (met name de prestatieve tak), waren wij de afgelopen weken genoodzaakt om uit te wijken naar andere clubs. We zijn ongelofelijk blij dat Hiaten ons hierbij geholpen heeft. Daardoor konden wij overdag een aantal banen gebruiken zodat ook die spelers hun racket niet in een hoekje hoefden te leggen, top!

Helaas hebben we nog steeds geen groen licht van de KNLTB of de voorjaarscompetitie doorgaat, voorlopig is deze nog verschoven naar mei. We kunnen dit alleen maar hopen, de indeling is gereed en de spelers (jeugd en volwassenen) staan in mijn opzicht te trappelen. Het zou natuurlijk ook fantastisch zijn als het clubhuis dan ook weer open mag, dat er weer leven op het park en langs de banen komt én dat iedereen weer op het terras kan neerstrijken met een drankje. Dat maakt het competitiespelen natuurlijk ook alleen maar leuker.

Wat ik zelf erg leuk vind om te zien is het enthousiasme waarmee er vrij gespeeld wordt. Op verschillende tijdstippen doordeweeks zijn er groepjes te zien die met elkaar vrijspelen, van jong tot oud, hoe gaaf! Gelukkig mag dat nu ook weer in dubbelspel voor de volwassen.

Op 2e paasdag organiseren we trouwens weer een leuke activiteit voor de jeugd met onderlinge wedstrijdjes rood/oranje en groen/geel. In samenwerking met de jeugdcommissie gaan we er dan uiteraard een hele leuke sportieve dag van maken. Geef je vóór 1 april op bij de jeugdcommissie. Het is te hopen dat we heel snel ook weer een leuk (dubbel)event voor de volwassenen mogen doen en dat de mixavond weer georganiseerd mag worden. Tot die tijd nog even doorbijten…

We kunnen in ieder geval allemaal weer een lekker balletje slaan!

Tot snel op de baan!

Wouter Standaart 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 761 0946

Sportpark Schildman

Reeweg 75F
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht